A Corso Hotel minden évben tematikus szilveszterrel búcsúztatja az óévet. Idén egy világ körüli utazásra indulunk, amiről neked sem érdemes lemaradni.

Cirkuszi kavalkád, Winter Wonderland, buli a filmcsillagokkal, Night at the Roxbury – a Corsoban minden évben más tematika szerint ünneplünk szilveszterkor, amihez a díszlet, a jelmezek, a műsor, a zene és a vacsora is passzol. Ezekre a hajnalig tartó mulatságokra a hotel személyzete már az újév elején elkezd készülni, hogy valóban felejthetetlen legyen, és minden résztvevő boldogan táncolhassa át magát az új évbe. Kanizsai Nikolett, a Corso Hotel online marketing managere avat be most minket ennek a különleges hagyománynak a kulisszatitkaiba, és elmondja, idén mire számíthat, aki Pécsett a Corsoban búcsúztatja 2019-et.

Hogyan kezdődött a tematikus szilveszteri bulik sorozata a Corsoban?

Ez lesz a tizedik éve, hogy tematikus szilvesztert tartunk, közös ötlet volt, hogy elindítsuk ezt a vonalat. Már az első évtől láttuk, hogy a vendégeknek is nagyon tetszik, és minden évben kíváncsian várják, hogy mivel rukkolunk elő. Ráadásul mi magunk is nagyon szeretünk ezzel foglalkozni, örömmel ugrunk fejest a szervezésbe. Tulajdonképpen egy igazi szerelemprojekt, amiben az egész szálloda személyzete lelkesen vesz részt.

Mikor kezditek el szervezni a szilvesztert?

Minden évben már januárban leülünk, hogy levonjuk az előző buli tanulságait, és ötletelni kezdjünk a következőre. Bár korainak tűnik már év elején nekiállni a szilveszteri készülődésnek, mégis azt látjuk, hogy másképp nem megy: ilyenkor még frissek az élmények és a benyomások, amiket mind bedobunk a közösbe, és az előző évek tanulságai mentén haladunk tovább. Arra törekszünk, hogy minden évben, ha lehetséges, még jobban érezzék magukat a vendégeink, és kiküszöböljük az esetleges apróbb hibákat.

Akkor tehát közösen találjátok ki az adott év tematikáját?

Igen, szerencsére nagyon összetartó, kreatív és tapasztalt a Corso csapata, és a vezetőség is elég rugalmas ahhoz, hogy viszonylag gyorsan megszülessen a következő évi koncepció. Arra figyelünk, hogy olyan tematikát találjunk ki, ami egyrészt illik a hotelhez, másrészt még nem volt, és látványos, jól érthető, befogadható a vendégeink számára is.

Mekkora mozgásteretek van az ötletek megvalósításában?

Természetesen figyelembe kell vennünk, hogy mik a lehetőségeink, de a mozgásterünk – szó szerint – viszonylag nagy. A bulinak mindig a mélyföldszinti, összenyitható nagyterem ad otthont, ahol az esküvőket is tartjuk, és ahol 150 ember fér el kényelmesen, és még táncolni is van hely a terem előterében. Szeretjük a látványos, színes díszleteket, de természetesen csak olyan jöhet szóba, amit be is tudunk szerezni. Ha ez megvan, akkor hozzá igazítjuk az összes többi elemet: az asztali díszítést, például a virágokat, a jelmezeket, a műsort, a vacsoramenüt és a zenét.

Mindenkinek jelmezben kell jönnie?

Természetesen nem, de nagyon örülünk a jelmezes vendégeknek! Persze ez is függ a tematikától, hiszen a 2017-es Winter Wonderland, azaz a romantikus téli hangulat nem von maga után különösebb dress code-ot, míg egy emblematikus filmet vagy korszakot, mint a 2015-ös Night at the Roxbury-t, vagy az egy évvel későbbi filmcsillagos estet könnyebb megjeleníteni jelmezekben is.

Igyekszünk segíteni a vendégeinknek azzal, hogy biztosítunk különféle kellékeket – a tavalyi cirkuszos tematikához például bohócorrot és színes arcfestékeket, parókákat – a bulihoz, amiben bárki kedve szerint fotózkodhat.

Milyen műsorral készültök a vendégeknek?

Ezt mindig a tematikához kötjük, a cirkuszos példánál maradva tavaly egy bűvész szórakoztatta a közönséget, de a tombolát is nagyon szeretik, na és persze a zenekar is igyekszik a vendégek kedvében járni. Az esti díszvacsora mellett korlátlan italfogyasztás és éjféli menü is várja a vendégeket.

Mi volt eddig a legemlékezetesebb buli és miért?

Mindegyik buli az, de talán kiemelném a 2016-os szilvesztert, amikor a Filmcsillagok
éjszakája volt. Ez azért sikerült jól, mert sokan beöltöztek, ráadásul a díszletet is sikerült teljesen egyedivé tennünk.

Idénre mit terveztek?

Idén egy különleges világ körüli utazásra invitáljuk a vendégeinket, aminek keretében több országot is érinteni fogunk – hogy hogyan, az egyelőre meglepetés 🙂 Lesznek választható programok is, hiszen készülünk egy pezsgőkóstolóval egybekötött pincelátogatással a 160 éve Littke Lőrinc által alapított Pezsgőházban, és egy szilveszteri csokoládé kóstolással is szállodánk éttermében a Csoko-Láda jóvoltából.

Kiket vártok a bulira?

Alapvetően bárkit, aki ki akar kicsit szakadni a hétköznapokból, szereti jól érezni magát, és kedveli a színes, élőzenés szilveszteri kavalkádot. Az egyik legjobb a Corso-s szilveszterekben, hogy a városból, a környékről és az országból is érkeznek vendégek, baráti társaságok, így igazán vegyes a közönségünk. A szálloda ideális partihelyszín, hiszen minden egy helyen van: szállás, vacsora, buli, nem kell a közlekedéssel bajlódni, és bármikor átöltözhet vagy pihenhet az, aki szeretne. A pécsiek természetesen csak a vacsorára és a mulatságra szoktak jönni.

A hotelben megszálló vendégeink kedvezményes csomagajánlat keretein belül tudnak foglalni szilveszterre, amit igyekszünk időben meghirdetni. A buli után másnap kényelmes reggeli vár rájuk, és a kijelentkezés miatt sem kell sietniük: elég másnap 16 óráig távozniuk. Az ebben az időszakban Pécsre látogatók általában össze is kötik a szilvesztert egy kis városnézéssel, kirándulással, felfedezik a régió szépségeit. Igazi aktív kikapcsolódás ez nekik a karácsony után.