A tökéletes strandot keresed Pécsett és környékén? Szeretsz bringázni és szívesen felfedeznéd Magyarország egyik legszebb kerékpárútját egy csobbanós nap keretében? Érdekel, hol találsz Pécs környékén kutyás strandot? Elég elolvasnod ezt a cikket, hogy megismerd a legjobb pécsi fürdőket és Pécs környéki tavakat, pancsolási lehetőségeket, ahol garantált kikapcsolódás és kellemes fürdőzés vár rád és négylábú barátodra a nyári kánikulában! Nem lesz nehéz dolgod, hiszen Pécs és környéke tele van kiváló strandokkal!

A legjobb pécsi strandok nyomában!

Pollack strand – Pécsi fürdő a város szívében

Ha Pécs fürdőit említjük, elsőként sokaknak a Rókus-domb tetején található, több mint 30 éves múlttal büszkélkedő Pollack strand jut eszébe, ami egy szabadtéri, 33 méter hosszú, feszített víztükrű sportmedencével és két gyermekmedencével várja nyaranta látogatóit. A tiszta, családias, zöld környezetben található pécsi strand előnye, hogy nem kell elhagynunk a várost, ha gyorsan csobbanni szeretnénk egyet a nyári melegben. A hűsítő medencék mellett hintaágyak és strandröplabda pályák, valamint játszótér nyújt felfrissülést a passzív és aktív pihenés kedvelőinek és a gyerekeknek, emellett grillezésre, bográcsozásra alkalmas tűzrakóhelyet is találunk a Pollack strandon – ezek használatához azonban előzetesen engedély kérése szükséges minden esetben.

Cím: Pécs, Damjanich u. 42.

Nyitvatartás: Júniustól szeptember elejéig, reggel 6-tól este 22 óráig minden nap.

Árak: Felnőtt belépő 380 Ft-tól 900 Ft-ig, gyermek belépő 380 Ft-tól 700 Ft-ig.

A medencetér 12:00-13:00 óra, illetve 19:00-19:30 óra között zárva tart!

Hullámfürdő – Pécs ikonikus fürdője

A Szendrey Júlia utcában található Abay Nemes Oszkár sportuszoda helyén már az 1800-as évek vége óta strand üzemel, amely legutolsó, 1997-es átalakítása óta nyújt edzési és sportolási lehetőséget Pécs város lakói számára. A Hullámfürdőnek oroszlánrésze van abban, hogy a pécsi vizes sportok – úszás, vízilabda, szinkronúszás – virágzásnak indultak a városban. A Hullámfürdő nyaranta Pécs egyik strandjaként is funkcionál, nevét pedig az ország harmadik, 1935-ben átadott hullámgépezete után kapta.

Cím: Pécs, Szendrey Júlia u. 7.

Nyitvatartás: A strand hétfőtől vasárnapig reggel 6 és este 19 óra között tart nyitva.

Árak: Felnőtt uszoda/strand belépő 1000 Ft, délutáni strand belépő hétköznapokon 15 órától 600 Ft, gyermekeknek 4-14 éves korig 560 Ft.

Pécs környéki strandok – miattuk érdemes kimozdulni a városból!

Pécs környékének legrégebbi strandja: Harkány

Ha a Pécs környéki strandokról beszélünk, Közép-Európa egyik leghíresebb, legrégebbi fürdőhelyével, a Harkányi Gyógy-és Strandfürdővel kell kezdenünk a sort, ahol tucatnyi medence és a Dél-Dunántúl legnagyobb csúszdaparkja áll rendelkezésre.

A Harkányi Gyógyfürdő Pécstől mintegy 25 kilométernyi távolságra található, varázsa pedig többek között a vizes élmények sokszínűségében rejlik. Harkányban a pihenni vágyók ugyanúgy megtalálják a számításukat a tucatnyi wellness szolgáltatás között, mint a rehabilitációs céllal érkezők, vagy a vizes szórakozási lehetőségek elkötelezettjei. A gyógyvíz jótékony hatásán túl többféle medence, feszített víztükrű uszoda, gyermekmedence és csúszdapark várja a strandolás szerelmeseit. A wellness részleg szolgáltatásai is bőségesek: pezsgőmedence, jakuzzi, szauna, gőzkabin és különböző kezelések, masszázsok közül válogathatnak a vendégek. Mindezen felül egész nyáron kiemelt programkínálat is várja a harkányi vízivilágot felfedezni vágyó közönséget!

Nyitvatartás: Június 14-e és augusztus 25-e között 9 órától 20 óráig, augusztus 26-tól szeptember 29-ig 9 órától 18 óráig.

Árak: Felnőtt jegy ára 2400 Ft, diák jegy 6 éves kortól 1950 Ft, nyugdíjas jegy 62 éves kortól 1800 Ft, de többféle családi, csoportos és délutáni jegy váltására is lehetőség van.

A Pécsi tó, ami nem Pécsen van: Orfű

Van egy pécsi tó, ami nem Pécsett található: az orfűi tórendszer legnagyobbika ideális nyári természetes fürdőhely Pécs környékén, hiszen akár (közösségi, elektromos) kerékpárral is biztonságosan és könnyedén megközelíthető. A Pécs külvárosából induló Pécs-Orfű-Abaliget kerékpárút ráadásul Magyarország egyik legszebbike! A végig az erdőben, az országúttal párhuzamosan haladó útvonal a Mecsek északi oldalán található, és a festői fekvésű 72 hektáros tóhoz visz el, amely országosan kedvelt üdülőterület. A Pécsi tó mellett pedig még 3 másik mesterségesen kialakított állóvíz kínálja magát hűs vizével, a strandolás, a vízi sportok és a horgászat nyújtotta kikapcsolódási lehetőségekkel. A fürdőzés és pancsolás mellett meglátogathatjuk még a közeli Abaligeti-cseppkőbarlangot, a Medvehagyma Házat vagy a malmokat is. Egy szó, mint száz; kevés település rendelkezik ennyire színes adottságokkal, mint a mi gyönyörű Orfűnk!

A meglévő kerékpárút hosszúsága 1115 méter. A kiépített új kerékpárút hossza 10.296 méter. A Pécs-Orfű-Abaliget kerékpárút hálózat teljes hossza: 20.131 méter.

Pécs környéki fürdő lélegzetelállító környezetben: Siklós

Pécstől nem sokkal távolabb, 29 kilométer távolságra, festői természeti és történelmi környezetben, a Siklósi Vár közelében helyezkedik el a siklósi Thermal Spa, amely egész évben fogad látogatókat. A különleges környezetben álló strand minden szegletében igyekszik harmonizálni a környezettel: a medencéket körülvevő színes bástyák a várat idézik meg, a bástyák belsejében pedig meglepetés wellness élményekkel gazdagodhatnak a vendégek. Az egyedülálló látványt nehéz tovább tetézni, de a háromszintes fürdő minden erejével azon van, hogy az összes korosztály számára ideális kikapcsolódási lehetőséget biztosítson. A hat felnőtt medence, a három gyermekmedence, a jobbnál-jobb wellness szolgáltatások és a sportpályák méltán nyűgözik le a pihenni vágyókat.

Cím: Siklós, Baross Gábor u. 6.

Nyitvatartás:
Június 1-e és augusztus 31-e között vasárnaptól csütörtökig 9 óra és 20 óra között, pénteken és szombaton 9 órától 22 óráig.
Szeptember 1-e és május 31-e között vasárnaptól csütörtökig 10 és 20 óra között, pénteken és szombaton 10 és 22 óra között.

Árak: Felnőtt napijegy hétköznap 3050 Ft, hétvégén 3350 Ft, gyermek belépő árak 5-14 éves kor között hétköznap 1700 Ft, hétvégén 1850 Ft. A jegyárak 14 és 17 órától csökkennek. Lehetőség van nyugdíjas/diákjegy, illetve csoportos belépők váltására is.

Gyógyfürdő a Mecsekben – Sikonda

Pécs környéki fürdőhelynek számít a baranyai megyeszékhelytől mindössze 18 kilométerre, a Mecsekben található Sikonda termálfürdő és szaunapark is. Az alkalikus, lítiumtartalmú hévíz segít az influenza utáni zavarok leküzdésében, kitűnő az ízületi bántalmak, a bőrbetegségek és nőgyógyászati megbetegedések kezelésére. A Pécs környéki, nagy történelmi múlttal rendelkező fürdőterületen 3 beltéri és 1 kültéri medence várja a felfrissülni vágyókat. A kültéri medencék szezonálisan üzemelnek. A 31-33 `C-os termálvizű fedett medence élmény elemeivel kényezteti és gyógyítja az idelátogatókat, és úszásra is alkalmas. A sikondai fürdőben széleskörű masszázs kezelések, testkezelések, aqua- és mélymelegterápiás kezelések, valamint elektroterápiás kezelések is igénybe vehetők.

Cím: Komló-Sikonda, Fürdő u. 5.

Nyitvatartás: minden nap 9 óra és 21 óra között.

Árak: A felnőtt egész napos belépő 3200 Ft, 14 óra után 2700 Ft, a gyermek (6-18 éves kor között) és nyugdíjas belépő egész napra 2700 Ft, 14 óra után 2300 Ft.

Termálkutak Pécs mellett: Magyarhertelend

Ha egy békés, nagy múltú, ősfákkal szegélyezett, termálvizes Pécs környéki strandra vágyunk, érdemes felkeresni a Pécstől 20 km-re található magyarhertelendi fürdőt, amelyet termálkútjai tették híressé. A kutak 38 °C-os és 68 °C-os vizet szolgáltatnak, a belőlük fakadó termálvizek összetétele pedig elsősorban a reumatikus, ízületi, keringési és idegrendszeri megbetegedésekre ajánlott. A víz minősége a vizsgált alkotóelemek alapján nátrium hidrogén-karbonátos jellegű, lágy, fluoridos termálvíz, melyet természetes ásványvíznek minősítettek. Az ősfás, zöld területtel körülvett fürdőkomplexum egyedi építészeti stílusokat hordoz magában, és igen nagy kiterjedésű: 4 fedett és 6 kültéri medencét találhatunk rajta, mely egész évben alkalmas a vendégek fogadására.

Cím: Magyarhertelend, Bokréta u. 1/a.

Nyitvatartás: Vasárnaptól csütörtökig 9 óra és 19 óra között, pénteken és szombaton 9 óra és 24 óra között.

Árak: A felnőtt egész napos belépő 2700 Ft, hétfőtől csütörtökig 15 óra után 1300 Ft. A gyerekjegy 3-7 éves kor között 700 Ft, a diákjegy 7-18 éves kor között egész napra 1500, hétfőtől csütörtökig 15 óra után 1300 Ft. Az egész napos nyugdíjas jegy 1700 Ft, hétfőtől csütörtökig 15 óra után 1300 Ft. Csoportos és családi belépők kedvezményesen válthatók.

Kutyás strand Pécsen? Már ilyen is van!

Pécs keleti városrészén, a hirdi horgásztónál már évek óta üzemel egy szuper kutyás strand, a négylábú kedvencek és gazdijaik legnagyobb örömére. Az ápolt, zöld, fokozatosan mélyülő tópartot úgy alakították ki, hogy a kisebb és nagyobb méretű ebek is használni tudják, sőt: a strandon még mentőmellény is található! A körbekerített partszakaszon eső ellen is védő tetős padok, mellékhelyiség és egy kisebb büfé szolgálja a gazdik kényelmét.
A kifejezetten kutyák számára létesített hely egyébként annyira egyedi, hogy Dél-Dunántúlon csak a Balatonnál, Fonyódnál található hasonló!

Cím: Pécs-Hird, Nádas Dűlő 2.

Nyitvatartás: 10 és 19 óra között.

Ár: 1000 Ft /eb

Ezek a jobbnál-jobb pécsi strandolási lehetőségek külön-külön is páratlan élményekkel szolgálnak a nyaralás vagy egy rövid kiruccanás alatt, pláne, ha még kombinálod is őket! Ha pedig elfáradtál az élményektől, a minden kényelemmel ellátott, négycsillagos pécsi Corso Hotel**** tökéletes a pihenésre, hiszen innen mindegyik desztináció könnyen megközelíthető. Ráadásul nyáron kihagyhatatlanul kedvezményes csomagajánlattal várunk, amelyben kuponok, belépők és ingyenes kerékpárbérlési lehetőség biztosítja, hogy a nyaralás minden szempontból tökéletes legyen!

Szeretettel várunk Pécsre!