A tavasz egyik legbiztosabb jele, hogy az éttermek, kávézók teraszain feltűnnek az emberek, kezükben egy csésze kávéval, pohár fröccsel vagy hűsítő koktéllal. Szikrázó napsütés, kellemes tavaszi idő, kényelmes fotel… ezt mind nyújtani tudja a Corso Étterem & Kávébár, csak rajtad múlik, hogy ki is használod-e teraszunkat. De nézzük meg egy kicsit alaposabban a lehetőségeinket!
Bár sokak szerint a legjobb kávét az olaszok főzik, a legnagyobb kávétermelő országok pedig a dél-amerikai kontinensen találhatók, a kávé kultúrája Afrikából, egészen pontosan Jemenből indult. Bár biztosan azért nem tudjuk, hogy ki volt az első, aki kitalálta ezt a fenséges italt, de az 100%, hogy nagyon hálásak vagyunk neki.

Kávézónkban megtalálod az igazi klasszikusokat, mint a cappucino, espresso, melange és társaik. Kávéink többségét koffeinmentesen vagy tejhelyettesítő növényi italokkal is kérhetik vendégeink.

Kávézókra nem jellemző módon este tízig tartunk nyitva, ilyenkor pedig saját készítésű koktélokkal is várjuk a vendégeinket. Ezeket a melegebb napokra vagy szimplán mennyei szomjoltónak ajánljuk. Természetesen ebben a kategóriában is megtalálhatóak nálunk a legnépszerűbb italok, mint az utóbbi évek hatalmas sztárja: az Aperol Spritz. Az olaszok fröccse jó minőségű proseccóval, Aperollal és szódavízzel készül. A 3:2:1-es aranyszabály szerint három rész prosecco, két rész Aperol és egy rész szóda kerül a jéggel megpakolt borospohárba.

A fröccsözés „műfaja” újra közkedveltté vált, bárhol, bármikor jólesik, egy finom ebéd vagy baráti beszélgetés kísérőjeként. A fröccs olyannyira hozzátartozik kultúránkhoz, hogy helyet is kapott – nélkülözhetetlen társával, a szikvízzel együtt – a Hungarikumok Gyűjteményében.

Az italok mellett finom tavaszi főételekkel és cukrászsüteményekkel is szolgálunk. A relaxáláshoz plusz hozzávaló lehet a jó társaság, akár a kutyusunk személyében is, hiszen a Corso**** szívesen látja a négylábú vendégeket is. 🙂