A hosszú tél után márciusban végre beköszöntött a napsütéses tavasz, ami Magyarország gazdag adottságai miatt nálunk különösen szép évszak. Az egyik méltán népszerű táj a Mecsek, amit előszeretettel látogatnak a kirándulók; ki a családjával, párjával, barátaival vagy akár a kutyájával.

A Pécs felett húzódó hegység klasszikus túraútvonalát mutatjuk most meg Neked, amiért többek között érdemes ellátogatni a városba.

A megújult állatkerttől indulunk és érkezünk meg a Misina-tetőn álló TV-toronyhoz. Az ország legmagasabb épületébe lifttel juthatunk fel és gyönyörködhetünk a tájban 615 méter magasból, ami felhős időben is csodálatos élmény.

Pihenésként jöhet egy frissítő kávé vagy meg is ebédelhetünk a torony éttermében, ahol nem kell lemondanunk a kilátásról, hiszen az üvegfallal van körülvéve. Következik a Kis-Tubes, és a Sós-hegyi kilátót is érintve ereszkedünk le a Remete-rét kirándulóhelyére, majd a pécsi parkerdőn át érünk a Mandulásba, az állatkert melletti erdei, csodás játszóterekkel felszerelt tisztásra.

Ha pedig mégsem kaptál kedvet a mecseki túrához vagy a többi napra keresel programot, széles a tárház: töltődj fel a harkányi víz gyógyerejével, kalandozz a Zsolnay negyed kézművesek utcájában vagy fedezd fel a város világörökségi emlékeit. Bármelyik program tökéletes lezárása lehet egy finom vacsora a Corso Hotel**** éttermében, ahol egy igazi tavaszi, zöldséges előételt kóstolhatsz meg: ormánsági gombalevesünket burgonyagombóccal, a főételek között pedig az ínycsiklandó rozmaringos báránycsülök is szerepel, amelyet pécsi cirfandli mártásban tálalunk.