A négycsillagos figyelem és kényeztetés nemcsak a két-, hanem a négylábúaknak is jár a Corsoban!

Vannak állatbarátok és kutyatartók, akik számára a négylábú teljes értékű családtagnak számít. Olyanok is, akiknél az eb lakásban él, és nehezen megoldható otthon hagyni, ha a gazdi pár napra elutazik. Számukra nemcsak a nyaralási szezonban, hanem egész évben gondot jelenthet, hogy hol helyezzék el a kedvencet, ha tartósan házon kívül vannak.

Kutyabarát szállás »» kutyás nyaralás »» kutyajó világ

Sokan talán nem is tudják, de a baba- és gyerekbarát vendéglátó- és szálláshelyekhez hasonlóan szerencsére egyre gyakoribbak a kutyabarát szolgáltatások is, még akkor is – vagy pláne akkor – ha valaki szállodában száll meg.

Nálunk a Corsoban minden feltétel adott hozzá, hogy ne csak a gazdi, de a kutyus is négycsillagos figyelemben és kényeztetésben részesüljön!

Kutyával a nyaralás nemcsak stresszmentesebb – hiszen nem kell aggódni, hogy mi van vele otthon – hanem garantáltan emlékezetesebb és viccesebb is. Egy város teljesen más arcát mutatja, ha kutyával együtt fedezzük fel, és nemcsak nekünk, neki is izgalmas kaland az idegen utcákon barangolni, természetesen a gazdi biztonságot adó jelenlétében.

Ráadásul manapság már egyre több vendéglátóhelyen viszonyulnak nyitottan a háziállatokhoz – többnyire “kutyabarát hely vagyunk” felirat hirdeti ezt a bejárati ajtón – és nyári, vagy kora őszi időben a kellemes teraszokon több lehetőség is nyílik rá, hogy szőrös barátunk csatlakozhasson hozzánk, ha közös programokról van szó 🙂 Nem beszélve a kifejezetten nekik szánt szórakozási lehetőségekről!

Mi vár kutyusodra a Corsoban?

A legfontosabb, hogy foglaláskor már érdemes jelezni, ha háziállattal érkezel, és azt is, hogy pontosan mire van szükségetek. Nálunk bekészített fekhely, etető és itató várja a kedvenced, és igyekszünk figyelni az extra igényekre is. Az állatbarát szobáink mindig fixek, azaz annak, akinek állatszőr allergiája van, szintén nem kell aggódnia – a bundás barátok csak meghatározott szobákat vehetnek igénybe.

Természetesen a takarító személyzet is megkülönböztetett figyelemmel fordul a kutyabarát szobák felé – ha kéred – de arra is lehetőség van, hogy lemondd a takarítást az ott léted alatt, ha a kutyust esetleg a szobában hagynád arra az időre, amíg nem-kutyabarát programokon veszel részt, és nem szeretnéd, hogy megzavarják.

Tartunk egy kifejezetten erre a célra készült, kilincsre akasztható táblácskát is, amelyet már becsekkoláskor átadunk a gazdinak, hogy kitehesse, amíg a négylábú vendég napközbeni sziesztáját tölti a hotelszobában.

Az étkezések alatt is szívesen látjuk a házikedvenced az ebédlőben, ha viszont attól tartasz, hogy elcsábul a finom illatoktól, vagy az asztalról leeső falatoktól, arra kérünk, inkább rakd őt pórázra erre az időre. Itató tálkát természetesen ebben a helységben is biztosítunk számára.

A Corsoban az a jó, hogy már van tapasztalatunk a négylábú vendégeket illetően, na és persze mi magunk is imádjuk őket. Gyakori, hogy egy-egy család vagy pár érkezik kutyussal, de előfordult már, hogy esküvőn, vagy más rendezvényen vett részt nálunk háziállat. Azt sem fogjuk soha elfelejteni, amikor a városban zajló országos kutyás esemény miatt nőtt meg az igény kutyabarát szállásokra – akkor aztán valóban kutyás hotellé váltunk, minden, kutyásoknak fenntartott szobánk gazdára talált 🙂

Milyen kutyás programokat szervezz Pécs környékén?

Pécs szerencsére ideális terep, ha kutyussal érkezel. Persze ez nem jelenti azt, hogy bárhová beviheted őt – fürdőkbe, strandra, (https://corsohotel.hu/pecsi-strandok/) kiállításokra biztosan nem – de nagyokat sétálhattok együtt a városban, beülhettek egy-egy kávéra, koktélra, és a városon kívül is remek szabadtéri programok várnak – például valódi kutyastrandok is!

Mecsek

A Mecsek adja magát (https://corsohotel.hu/mecseki-seta/), ha kutyás kirándulást tervezel. Akár a Zengőt, a Mecsek legmagasabb csúcsát szeretnétek megmászni, akár az óbányai völgyet fedeznétek fel, ellátogatnátok Püspökszentlászlóra vagy a Jakab-hegyre, biztos lehetsz benne, hogy – akár négy, akár két lábon – garantáltan szuper élményekkel lesztek gazdagabbak. Sőt, időnként kifejezetten kutyás túrákat is szervez a Baranya Megyei Szabadidő Szövetség, amelyek egyre népszerűbbek!

Orfű

Ahogy korábban már írtunk róla, (https://corsohotel.hu/pecsi-strandok/) az orfűi tórendszer páratlan szépsége biztos, hogy felhőtlen kikapcsolódást nyújt és remek kirándulási lehetőség kerékpárral, gyalog, vagy autóval.
Az Orfűi-tó egy 11 hektár területű csónakázótó, ahol fürödni is lehet, sőt, a horgászat szerelmeseinek is bőséges fogással szolgál. Ráadásul itt is találtok kutyabarát strandot az Árnyas Part Büfé alatti partszakasz területén.

Hirdi kutyastrand

Pécs keleti városrészén, a hirdi horgásztónál található a Dunántúl egyik legjobb kutyás strandja. Az ápolt, zöld tópartot úgy alakították ki, hogy a kisebb és nagyobb méretű ebek is használni tudják, sőt, a strandon még mentőmellény is van. A körbekerített partszakaszon eső ellen is védő tetős padok, mellékhelyiség és egy büfé szolgálja a gazdik kényelmét. A kutyabarát strand nyáron 10-19 óra között tart nyitva.

Villány

Magyarország borvidékei messze földön híresek. Közülük is kiemelkedő a villányi borvidék, melynek borait a legkiválóbb minőségű és legkeresettebb borok között tartják számon – és egyben kiváló kirándulóhely is! A táj értékéhez tartoznak a palkonyai, villánykövesdi, villányi, nagyharsányi, kisharsányi műemlék pincesorok, a siklósi körzet szórt dűlő pincéi, présházai, ezek ma a vendégvárás legfontosabb helyszínei, amelyet kutyával az oldaladon is felfedezhetsz.

Pécs Pláza

Ha valami fontosat kell gyorsan elintézned, vagy be kell ugranod egy boltba, irány a Pécs Pláza, ahová négylábúak is bemehetnek.

Mi a helyzet a cicákkal?

Bár a Corso a cicák számára is nyitva áll, tapasztalataink szerint őket ritkábban hozzák magukkal vendégeink a nyaralásra. Bár a macskák is társas lények, érthető, hogy ők természetüknél fogva jobban szeretnek az otthoni megszokott kuckóban maradni, és ritkán nyitottak az új kalandokra.

“Mi a Corsoban arra törekszünk, hogy ittléte alatt minden vendégünk maximálisan jól érezze magát, legyen szó kisgyerekes családokról, romantikát kereső párokról, üzleti úton lévőkről, pihenés, vagy kikapcsolódás céljából érkezőkről, és mindazokról, akik háziállatukat is magukkal hozzák.
Nem címkézzük fel magunkat egyik irányba sem, de mindenki számára a tőlünk telhető legmagasabb szintű figyelmet és szolgáltatásaink legjavát igyekszünk nyújtani.”- foglalja össze a szálloda arculatát és hitvallását Pentz Mihály, a Corso igazgatója.

Egy szó, mint száz, ha nálunk jársz, bátran magaddal hozhatod kutyusodat is, szeretettel várjuk!