Pécs ideális hely néhány nap kikapcsolódáshoz a ködös téli hónapokban is, hiszen ilyenkor a város mesebeli földrészhez, vagy egy csodálatos maketthez hasonlít. Az utcák és a házak színes fényei felett a sötét, havas Mecsek magasodik, melynek tetején a 197 méteres TV torony őrzi a város lakóinak nyugalmát.
Ha szeretnél pár napra kiszakadni a megszokottból, feltöltenéd a belső akkumulátoraidat, megnéznél pár remek kiállítást, barangolnál Magyarország egyik legszebb természeti területén és mellette jól esne egy kis wellness is, a legjobb helyen jársz 🙂

Elveszve a múzeumban

Ha szereted a kultúrát, Pécsre kell jönnöd! Az állandó tárlatok mellett jelenleg több, mint 6-féle időszaki kiállítás vár: lehetőséged van például fejlámpás tárlatvezetésre az ókeresztény temető labirintusában, betekinthetsz a Zsolnay porcelán különleges színét adó eozin anyagot bemutató látvány manufaktúrába, és a Gyugyi Zsolnay gyűjteménybe is, ahol a Zsolnay családhoz fűződő legérdekesebb történeteket is meghallgathatod.

Láthatod, hogy egyedül a Zsolnay Negyedben elveszhet egy egész napra az, aki fogékony a szépségre és a művészetekre, de Pécs városa – a székesegyháztól a Csontváry és a Vasarely múzeumokon át a dzsámiig – híres gyönyörű és egyedülálló kulturális emlékeiről. Vannak olyan nagycsaládosok, akik kifejezetten ezért érkeznek ide, de felnőttként is elhozhatod szüleidet egy forralt boros, múzeumban barangolós pécsi hétvégére, és kettesben is szuper program a téli múzeumozás – utána pedig egy forró kávé vagy tea Pécs valamelyik ikonikus helyén a Király utcán!

Balett, ami csak itt van

Magyarország egyik leghíresebb balett társulata, a Pécsi Balett 1960 óta félszázados múltra tekint vissza. A társulat egyedi, klasszikust a kortárs-sal összehangoló táncnyelve a mai napig meghatározó, székhelye 2017 óta a Zsolnay Kulturális Negyed. Ha kultúrával szeretnéd összekötni a pécsi városnézést, kihagyhatatlan program, ráadásul a repertoárban olyan klasszikusokat találsz most, mint a Carmina Burana, a Piroska és a Farkas, vagy a Csipkerózsika.

Fel a havas hegyekbe – vagy ki a tóra!

A tél sem lehet akadálya a szabadtéri programoknak, sőt! A havas Mecsek egyenesen kihagyhatatlan látványt nyújt ebben az időszakban – csak idejében el kell indulnod, ha sötétedés előtt be szeretnéd járni. A Jakab-hegyi Kövirózsa tanösvény tökéletes erre a célra, hiszen 5 óra alatt megtehető, de Zengővárkony vagy Püspökszentlászló is olyan apró gyöngyszemek, ahová érdemes betérni. Na és persze ott a lenyűgöző TV-torony, és benne egy étterem, hogy a finom falatok átmelegíthessenek, amíg a mesebeli tájban gyönyörködsz.

Ha szereted a festői szépségű téli tájakat, és örömmel töltődsz fel víz mellett, egy napra érdemes kilátogatni a festői Orfűre is, ahol az alvó természet lélegzetelállító bája fogad. Sétálj egyet a tó körül, és élvezd a lélegzetelállító látványt! A bátrabbak szép időben akár kerékpárral is nekivághatnak a Pécstől számított 15 km-es távnak, hiszen kiépített kerékpárút visz el a célhoz.

Egy kis Wellness

A Corso Hotel minden évszakban kedvezményes csomagokat állít össze azoknak, akik vágynak pár nap kikapcsolódásra – ennek télen része egy belépőjegy a pécsi Da Vinci Wellness és Spa-ba. A vendégeit élménymedencével, masszázzsal, finn szaunával, merülő medencével, gőzfürdővel és hangulatos szauna szeánszokkal kényeztető, mesebeli barlang tökéletes egy romantikus, kettesben eltöltött naphoz és a csontjaink alá bekúszó hideg elűzéséhez!

És amit mi kínálunk

Azt a négycsillagos helyet, ahol igazán lelkes és hozzáértő személyzet gondoskodik a tökéletes pihenésedről. Ha igénybe veszed Téli csomagajánlatunkat, elegáns és csendes superior szobáink egyikében szállásolunk el.

Érkezésed napján már déli 12 órától elfoglalhatod szobádat, és nem kell aggódnod a kicsekkolás miatt sem, mert erre 14 óráig lehetőséged van a távozás napján. A nálunk töltött idő alatt bőséges büféreggelivel várunk, és a szobádba is bekészítünk egy finom téli vitamintálat. Ha szeretsz játszani, gyere hozzánk úgy, hogy látogatásod idejére essen egy kvíz vagy nyomozós est, és a csomagban kedvezményes múzeumi belépőket is találsz, amit a Zsolnay Negyed egy tetszőleges kiállításán, a Gázi Kászim Dzsámiban, és a siklósi élményfürdőben használhatsz fel!

Szabadulj ki a hétköznapok mókuskerekéből, és töltődj fel nálunk, télen is várunk Pécsre!