Ha már unod a zsúfolt Balaton partot, így idén inkább kipróbálnál valami újat nyaralási opcióként, Pécs és környéke az egyik legszínesebb palettát nyújtja a turisták számára. Miért kelnél külföldi útra, ha itthon is vegyítheted a szórakozási lehetőségeket és a gasztro élményeket a kulturális programokkal?

A város nem véletlenül került fel az UNESCO Világörökség listájára, hiszen megannyi történelmi csodát fedezhetünk fel Pécsett. A római sírépítmények mellett emlékezetes élményt nyújt a Székesegyház enteriőrje és udvara, illetve a főtéren található Gázi Kászim Dzsámi, ahol a Corso Hotel**** vendégei 20% kedvezménnyel válthatnak belépőjegyet. Hogy igazán megtapasztalhassátok a mediterrán hangulatú főváros nyújtotta életérzést, szállodánkban kerékpárbérlési lehetőséget biztosítunk, így az úticélok megközelítése nem okozhat gondot.

A szépművészeti látnivalók tárháza szintén széles: a központi elhelyezkedésű Csontváry Tivadar legfontosabb munkáit bemutató múzeum meglátogatása után a Széchenyi téren és a környező sétáló utcákban sorakozó változatosnál változatosabb éttermeket és bárokat próbálhatjuk ki pihenés gyanánt. A modern művészetek kedvelőit pedig méltán varázsolja el a Victor Vasarely Museum egyedi stílusa, vagy éppen a Modern Magyar Képtár aktuális időszaki kiállítása. Egy hűsítő séta a Zsolnay negyedben garantáltan felfrissít majd, és naná, hogy ide is szolgálunk egy kis ajándékkal; 10% kedvezmény a belépőjegy árából!

Természetesen nem maradhatnak el a klasszikus nyári programok sem, szerencsére a déli vidéken ebből sem szenvedünk hiányt. Egész napos program lehet a Da Vinci Spa vagy a siklósi élményfürdő wellness szolgáltatásainak kipróbálása, ahova hotelünk vendégei szintén kedvezményes áron válthatnak belépőjegyet. A fürdőzés után pedig szánjuk egy teljes napot a Pécsi Állatkert lakóira és a látványetetésekre. Ne felejtsük el meglátogatni a friss jövevényt sem: Vadimot, a rozsomákot!

Ha pedig vegyítenénk a szabadtéri- és a kulturális lehetőségeket, a közeli Bikali Élménybirtok a legjobb választás. Kicsik és nagyok is megtalálják a számításaikat, ráadásul ide is szolgálunk egy kis meglepetéssel vendégeink számára: a belépéskor beváltható ezer forint értékű kuponnal.

A fülledt nyári estékre pedig keresve sem találhatnánk jobb programot, mint amit szállodánk a nyári csomagajánlata részeként ingyen kínál: borkóstoló a kisharsányi Vylylan Pincészetben. A lista tehát kimeríthetetlen és annál is inkább maradandó élményekkel teli: a nyaralás megtervezése után már csak a pillanatokat megélni lehet jobb.

Vesd bele magad az élményekbe máris nyári csomagajánlatunk lefoglalásával: https://corsohotel.hu/fedezd-fel-pecset-nyari-csomagajanlat/